سفارش تبلیغ
صبا ویژن

پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری

نظر

پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری

فاضلاب

آب مایه حیات است. ادامه زندگی انسان بدون وجود آب عملا هیچ تضمینی ندارد. شاید یک انسان بدون خوراک پس از یک ماه یا بیشتر بمیرد اما اگر آب نباشد،‌ بیشتر از چند روز زنده نیست. آب ها به خودی خود نیاز به تصفیه دارند و بدون تصفیه قابل استفاده نیستند. پس از اعمال عملیات و فرآیند تصفیه بر روی آب ها، این منابع ارزشمند برای انسان قابلیت استفاده پیدا می کنند. طبق قانون پایداری ماده و انرژی، پس از اینکه انسان آب ها را برای مصارف مختلف استفاده کرد، قطعا این آب ازبین نرفته و فقط کیفیت آن کاهش می یابد. آبی که پس از استفاده انسان با کاهش کیفیت مواجه شده است را فاضلاب می نامند. فاضلاب ها می توانند ناشی از مصارف صنعتی، مصارف بهداشتی و خانگی و مصارف دیگر باشند.

 

تصفیه فاضلاب

انسانی که بدون آب نمی تواند به حیات خود ادامه دهد، اکنون به دلیل کمبود منابع آب شیرین، باید آماده انقراض باشد. سرعت ترمیم آب های شیرین به نسبت استفاده انسان خیلی کم است و اگر الگوی مصرف و بازیافت آب اصلاح نشود، به زودی قحطی آب و در پی آن قحطی منابع غذایی جهان را فرا می گیرد. در مورد الگوی مصرف آب سازمان های ذی صلاح تصمیم می گیرند و آن را به مردم آموزش می دهند و همچنین هر فردی بنا به حس مسئولیت پذیری خود به عنوان یک شهروند، در تغییر الگوی مصرف آب می کوشد. اما در مورد بازیافت و تصفیه پساب حتی خود صاحبان مشاغل نیز می توانند موثر باشند. فاضلاب ها پس از تولید اگر در چرخه صحیح بازیافت قرار بگیرند می توانند در مصارف صنعتی مختلف از جمله آبیاری، شست و شو و …. به کار گرفته شوند و یا اگر تصفیه آن ها کامل شود و مراحل تصفیه آب نیز اعمال شود، وارد چرخه آب شرب شوند.

 

تصفیه فاضلاب صنعتی

فاضلاب صنعتی به دسته های زیادی تقسیم می شوند. برای مثال آب مورد استفاده در نیروگاه های تولید برق، باید خیلی خالص باشند و پس از هر بار استفاده مجدد تصفیه شوند. این پساب مواد سمی ندارد و به راحتی با مراحل تصفیه معمولی قابل استفاده مجدد می شود. پساب های دام داری و مرغداری، شامل میکروارگانیسم های زیاد، املاح و جامدات معلق و …. هستند و به همین دلیل است که باید مورد تصفیه قرار بگیرند اما درجه سمیت آن ها خیلی زیاد نیست. تصفیه پساب مرغداری نیز کار بسیار سختی نیست. از طرفی صنایعی مانند چرم و دباغی، کاغذ سازی و …. پساب سمی دارند و برای همین تصفیه این پساب ها کمی دشوار تر است.

 

خصوصیات و اثرات فاضلاب دام پروری و مرغداری و تصفیه آن

صنعت مرغداری یکی از سود آور ترین صنایع جهان است و از طرفی در کنار تمام سودی که به همراه دارد، خوراک مردم جهان را تامین می کند. برخی از مراجع می گویند، که پس از نفت، صنایع کشاورزی و دام پروری بیشترین سرمایه گذاری موفق را دارند. مرغداری ها همان طور که از نام آن ها مشخص است، پرورش و تولید مرغ را شامل می شوند. در ادامه در مورد پساب مرغداری ها صحبت می شود و کاری به پساب کارخانه های پرورش و فرآوری گوشت اردک و دیگر طیور نداریم. مرغداری ها و دامداری ها، ضایعاتی از قبیل لاشه، مدفوعات، آب ناشی از شست و شو، بو ( ناشی از مدفوعات و یا کوره های سوخت لاشه) و … تولید می کنند. در حال حاضر ایران عضو کشور هایی است که سیستم تصفیه پساب مرغداری های آن به صورت صحیح و کاربردی نیست. برای مثال در یک تحقیق و بررسی 9 درصد سیستم تصفیه پساب مرغداری در بابل، دچار مشکلات عدیده ای بود. از پساب مرغداری ها می توان انواع مختلف منابع را به دست آورد، برای مثال از پساب ها می توان سوخت های زیستی، چربی حیوانات، کودهای شیمیایی و حیوانی، انرژی، گرما و آب تمیز به جهت به کار گرفتن در مصارف دیگر به جهت داشتن صنعتی پایدار( می توان به صورت عمومی صنعت سبز نیز بیان کرد) به دست آورد و در راستای پرورش دام و طیور استفاده کرد. استفاده مجدد پساب مرغداری ها برای پرورش دام و طیور، یکی از راهکار های مقابله با کم آبی و همچنین رعایت بهداشت و نظافت محیط زیست است. اگر بخواهیم به صورت تفکیک شده و ریزتر به آلاینده های موجود در پساب مرغداری های بپردازیم می توان گفت این پساب ها شامل مواد نیتروژن دار، مواد فسفر دار، میکروارگانیسم ها، چربی، مواد شوینده برای شست و شو، مدفوع مرغ ها و …. است.

 

تصفیه فاضلاب مرغداری

سالانه حجم بسار زیادی از ضایعات مختلف اعم از لاشه، مدفوعات، آب ناشی از شست و شو، بو ( ناشی از مدفوعات و یا کوره های سوخت لاشه)،‌ مگس های ناشی از پرورش مرغ ها‌ و … توسط کارخانه های پرورش دام و طیور تولید می شوند. تصفیه فاضلاب مرغداری ها،‌ به موارد و تجهیزات مختلفی نیاز دارد. . فرآیندهای تصفیه و دفع ممکن است شامل فیلترهای جاذب، لجن فعال، هوادهی طولانی، استخرهای تثبیت زباله، تالاب، محورهای اکسیداسیون، چربی گیر، کمپوست و بخش مربوط به آبیاری باشد. انتخاب واحدهای مناسب برای یک مرغداری خاص، بستگی به میزان و ویژگی زباله های تولید شده، شرایط اقلیمی، عوامل اقتصادی، شرایط محیطی و عوامل فنی مرتبط با این فرآیند بستگی دارد. با تمامی این توضیحات بیان شده عموما پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری ها از یک سری تجهیزات ثابت تشکیل شدند و در صورتی که صاحب مرغداری تجهیز جدید را درخواست کند،‌ به پکیج اضافه می شود. در ادامه این تجهیزات را می خوانید.

 

آشغال گیر

آشغال گیر، اولین تجهیز این پکیج تصفیه فاضلاب است. در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری، از آشغال گیر ها برای حذف جامدات معلق موجود در فاضلاب مرغداری استفاده می شود. آشغال گیر ها، عموما شامل یک توری در ابتدای ورودی هستند که اجازه ورود جامدات به مرحله بعد را نمی دهد و جامدات پس از مدتی به صورت جداگانه باید تخلیه شوند.

 

چربی گیر

دومین تجهیزی که در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری قرار می گیرد، چربی گیر است. فاضلاب مرغداری ها و همچنین کشتارگاه مرغ، حاوی میزانی چربی و پروتئین است. چربی ها نه تنها بار آلی فاصلاب را بالا می برند، بلکه ممکن است با جامد شدن آن ها لوله های فاضلاب دچار گرفتگی و نشتی شوند. چربی گیر ها اولین بار برای جداسازی نفت نشت شده از کشتی های نفت کش به آب دریا ساخته شدند و پس از آن در فرآیند های تصفیه پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری نیز به کار گرفته شدند. از چربی جدا شده این پساب می توان در بیوسل های سوخت طبیعی برای تولید انرژی استفاده کرد. عموما از چربی گیر DAF  در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری استفاده می شود.

پکیج تصفیه فاضلاب مرغداریپکیج تصفیه فاضلاب مرغداری

مخازن متعادل سازی

مایعات وقتی از چربی گیر عبور می کنند، ممکن است سرعت، دما، فشار و… متفاوتی داشته باشند. مخازن متعادل سازی این تفاوت مولفه های فیزیکی را متعادل و برابر می کنند. در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری از این تجهیز استفاده شده است.

تصفیه بیولوژیک

رآکتور های بی هوازی UABF و UABR

فناوری پتوی لجن بی هوازی جریان بالا ( upflow anaerobic sludge blanket) که معمولاً به عنوان راکتور UASB از آن یاد می شود، از روش هضم بی هوازی برای تصفیه فاضلاب استفاده می کند. این روش تصفیه، گاز متان را با غلظت بالا تولید می کند که نتیجه تصفیه بی هوازی است. در این سیستم، لجن فاضلاب را به بالا هدایت می کند تا در معرض تماس با باکتری های بی هوازی قرار گیرد و تصفیه بی هوازی آلاینده ها را تخریب کند. میزان تولید گاز متان به حدی زیاد است که می توان آن را در مخازن مخصوص ذخیره کرد و برای مصارف خود سیستم یا فرآیند های دیگر مورد استفاده قرار داد. این سیستم برای تصفیه آلاینده ها از جمله TSS ها استفاده می شود.

UABR

آکتور های بی هوازی بافل دار، سپتیک تانک های ارتقا یافته ای هستند که در انتهای آن ها مجموعه ای از حفرات قرار دارند. این حفرات به بهبود روند تصفیه کمک کرده است. در این سیستم از یک بخش تصفیه فیزیکی و یک بخش تصفیه بیولوژیکی استفاده شده است که برای حذف و تصفیه مواد آلی مورد استفاده قرار می گیرد.

رآکتور هوازی EAAS

مرحله بعدی، رآکتور هوازی EAAS است. برای تصفیه فاضلاب در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری، روش هوادهی گسترده است. در این روش، هوا دهی فاضلاب،‌ به حذف BOD و COD می انجامد. توجه شود که فرآیند لجن فعال شده نیاز به نظارت دقیق دارد و احتیاط لازم در برابر بارهای الکتریکی نیز واجب است.

تانک ته نشینی

مخزن ته نشینی که همچنین به عنوان کلاریفایر یا شفاف کننده نامیده می شود، جزئی از سیستم تصفیه فاضلاب است. مخزن ته نشینی در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری به ذرات معلق اجازه می دهد تا از آب یا فاضلاب خارج شوند زیراکه جریان آن به آهستگی از درون مخزن جریان می یابد، در نتیجه درجه ای از تصفیه آب و پساب را فراهم می کند. پیش از ته نشینی ذرات ممکن است به آن ها مواد منعقد کننده اضافه شود. توجه داشته باشید که فرآیند مناسب نگهداری رسوب شیمیایی گران است و همچنین نیاز به نظارت هوشمندانه دارد.

مخزن ضدعفونی

طی این فرآیند، ضدعفونی به عنوان مرحله آخر انجام می شود. ضدعفونی تمامی میکرو ارگانیسم های باقی مانده را از بین می برد. در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری، از این مخازن استفاده می شود.

از تصفیه پساب مرغداری در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری همچنین می توان کود آندروژن و نیتروژن (N)، فسفر (P)، پتاسیم (K) و فرارسین (VS) به دست آورد که خود نشان از سودمند بودن فرآیند تصفیه است.

کاربرد پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری

پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری ها در کارخانه های پرورش دام و طیور، مرغداری ها، دام پروری ها کاربرد دارد. در زمانی که پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری در کنار یک مزرعه کار گذاشته شود، بسیار مفید و مناسب است که از بخش کمپوست استفاده شود و همچنین از آب پس از تصفیه برای آبیاری استفاده شود.

مزایا پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری

1- تثبیت زباله و کاهش مواد و بار آلی موجود در فاضلاب

2- کاهش آلودگی و مشکلات ناشی از آلودگی

3- استفاده از محصول نهایی به عنوان کود

4- استفاده از آب بازیافت شده برای مصارف دیگر

5- امکان استفاده از سوخت طبیعی و تولید انرژی

6- کاهش هزینه ها

7- مقرون به صرفه بودن

8- امکان تخلیه پساب تصفیه شده در آب های سطحی

9- راندمان بالا

کاربرد سپتیک تانک در مرغداری

سپتیک تانک ها به ته نشین شدن جامدات و سپس هضم و تصفیه آن ها کمک می کنند. فاضلاب مرغداری ها قطعا میزان زیادی رسوبات و جامدات معلق دارد. وجود یک سپتیک تانک در پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری، تصفیه این فاضلاب را آسان تر می کند. از طرفی در کنار سپتیک تانک می توان همزمان از یک روش تصفیه بیولوژیکی کمک گرفت تا به میزان کافی،‌ جامدات موجود در فاضلاب تصفیه شوند.

محدودیت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری

پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری ها، برای تصفیه فاضلاب مرغداری ها، کارخانه های پرورش دام و طیور، دام پروری ها و امثال این ها کاربرد دارد اما فراموش نکنید که برای کشتار گاه های مرغ، بدون اضافه کردن تجهیزاتی برای جدا کردن خون، قابل استفاده نیست. خون در فاضلاب بار آلی را بالا می برد و برای همین باید یک سیستم جداگانه برای انتقال خون وجود داشته باشد. همچنین این پکیج ها برای مرغداری های کنار مزارع مناسب است اما به تنهایی برای مزارع کافی نیست.

عوامل موثر در قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری

یکی از عوامل موثر بر قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری میزان تولیدات پساب است. بدین معنی که هر چقدر میزان و حجم فاضلاب بیشتر باشد، قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری نیز بیشتر است.

دومین عامل موثر در قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری، جنس ساختمان و بدنه پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری است.

عامل سوم تعداد تجهیزات و روش های مورد استفاده است.

قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری همچنین وابسته به میزان کیفیت پساب ورودی و خروجی است. برای مثال اگر پساب ورودی میزان آلاینده های بالایی داشته باشد و پساب خروجی هم نیاز به حذف مقدار زیادی از این آلاینده ها برای رعایت استاندارد داشته باشد، قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری بالا تر است.

از عوامل دیگر موثر در قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری، نوع فرآیند تصفیه بیولوژیکی مورد استفاده است.

برای اطلاع از تجهیزات مورد نیاز برای مرغداری ها و قیمت پکیج تصفیه فاضلاب مرغداری، می توانید با متخصصان شرکت تصفیه فاضلاب اوژن تماس حاصل فرمایید.