فناوری تصفیه آب و فاضلاب
فناوری تصفیه آب و فاضلاب
فناوری تصفیه آب و فاضلاب از مهم ترین فناوری هایی است که در 100 سال گذشته توانسته به حفظ محیط زیست و بحران آب کمک کند. با استفاده از سیستم های تصفیه آب و فاضلاب آب دوباره به چرخه مصرف غیر شرب باز می گردد و در خانه ها، کارخانه ها، کشاورزی و … به مصرف می رسد. تیم مهندسی اوژن اطلس سپهر با بهره گیری از تیم متخصص و کارآزموده، موفق به شرکت در پروژه های زیر ساختی می باشد. فعالیت های تیم اوژن شامل فرآیندهای ساختاری، الکتریکی، ابزار دقیق و کنترل و منابع مکانیکی تخصصی در پروژه های سیستم فاضلاب است. روش های مختلف فناوری تصفیه آب و فاضلاب یک موضوع مهم به شمار آمده و روش تصفیه پساب های مختلف بر اساس نوع فاضلاب تعیین می شود.
روش های مختلف فناوری تصفیه آب و فاضلاب
نمونه هایی از چند فناوری مربوط به تصفیه آب و فاضلاب:
1- استفاده از ازن و ازن ژنراتور
ازن یک اکسیدان قوی است که می تواند در پتانسیل سازی آب های سطحی یا زیرزمینی و همچنین در تصفیه خانه های فاضلاب برای از بین بردن میکروارگانیسم ها، یون های معدنی و آلاینده های آلی مورد استفاده قرار گیرد. ازن با اکسیداسیون، آهن، منگنز و آرسنیک را از آب خارج کرده و به آن حالت نامحلول می دهد که بیشتر توسط تصفیه جدا می شود. هر دو فرآیند به حالت مولکولی ازن احتیاج دارند اما حذف آلاینده های آلی که در سایر تصفیه ها نمی سوزند، تنها با بهره گیری از واکنش های رادیکال غیرمستقیم که در طول ازن انجام خواهد شد، امکان پذیر است. ازن در آب تجزیه می گردد، به خصوص هنگامی که پراکسید هیدروژن وجود دارد. روش های مربوط به فرآیند ازن برای تنظیم مقدار دوز ازن به میزان مطلوب حذف یک آلاینده معین یا اندازه گیری کل آلودگی مورد نیاز است. نتایج بیان کننده کاهش لگاریتمی TOC به عنوان تابعی از قرار گرفتن در معرض ازن هستند و معمولاً دو منطقه با پارامترهای جنبشی مختلف را نشان می دهد. در میان فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته، یک جایگزین امیدوارکننده که در حال توسعه، استفاده از ازن در ترکیب با کاتالیزورهای جامد است.
2- فناوری پلاسما
به طور شهودی تولید دبی های الکتریکی برای تصفیه آب ممکن است انرژی فراوانی نیاز داشته باشد. واکنش اکسیداسیون مورد نظر با حداقل انرژی ورودی انجام می پذیرد. تنظیمات مختلف راکتور با انواع مختلف پلاسما برای مصارف تصفیه آب مورد مطالعه قرار گرفته و مشاهده گردیده که یک دبی مستقیم فاز گاز که با آب مایع در تماس است، راهکار بهتری از تلاش برای شکستن تخلیه از طریق آب با غوطه وری می باشد. الکترود مجدداً می تواند پلاسما را مستقیماً از طریق آب برای تماس نهایی ایجاد کند، این رویکرد از دست دادن انرژی اجتناب ناپذیر بوده، زیرا به تبخیر آب متکی است تا یک مسیر رسانا برای انتشار تخلیه ایجاد کند.
3- جاذب های طبیعی
در حال حاضر مشکلات آب یکی از محورهای نگرانی و بحث بین المللی به شمار می آید. آلودگی محیط زیست عمدتاً ناشی از صنعتی شدن زندگی است. دفع مواد زائد صنعتی در آب های رودخانه ها و دریاچه ها تهدید بزرگی برای زندگی آبزیان و همچنین برای سلامتی انسان خواهد بود. این امر به دلیل سمی بودن و اثرات بعدی اهمیت زیادی دارد. استفاده از جاذب های طبیعی یک تکنیک دوستانه است که امروزه برای تصفیه فاضلاب کشاورزی به کار می رود. ابتدا فاضلاب از طریق رسانه های کم هزینه و مناسب برای فیلترهای محیط زیست فیلتر می شود، سپس آب تصفیه شده با استفاده از جاذب های طبیعی کم هزینه و به راحتی در دسترس مانند پوست موز و ماهی، در معرض جذب قرار می گیرد. از جاذب طبیعی برای تصفیه فاضلاب با نسبت های مختلف قد و زمان تماس استفاده می گردد. آب تصفیه شده ای که به دست می آید، کاهش قابل توجهی درTDS ، شمارش باکتری ها ، غلظت نیتروژن ، میزان آهن ، پتاسیم ،TSS ، کدورت ، فسفر و غیره نسبت به خصوصیات اولیه فاضلاب کشاورزی خواهد داشت. این روش به عنوان یک فناوری تصفیه آب و فاضلاب بسیار اقتصادی، مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست است. این امر به کاهش کمبود آب با استفاده از جاذبهای کم هزینه کمک می کند.
4- روش های غشایی
فن آوری های غشایی به عنوان یکی از اصلی ترین عوامل در سیستم تصفیه آب و فاضلاب و حل مشکلات مربوط به آب در طی دو دهه گذشته، توسعه یافته است. افزایش کمبود آب و به دنبال آن مقررات شدید در کشورهای صنعتی، استفاده از غشاها برای تصفیه آب و فاضلاب را ترویج کرده است. از دیدگاه تصفیه فاضلاب ، میکروفیلتراسیون، اولترافیلتراسیون، نانو فیلتراسیون و اسمز معکوس، رایج ترین تکنیک های توسعه یافته فناوری تصفیه آب و فاضلاب در جداسازی غشای مورد استفاده در صنایع هستند. همچنین اسمز رو به جلو به عنوان پیشرفت اخیر در تکنیک های غشایی برای فناوری تصفیه آب و فاضلاب معرفی شده است. موفقیت عملیات غشایی در تصفیه فاضلاب به سازگاری بین عملیات مختلف در سیستم های یکپارچه نسبت داده می شود. سیستم های تصفیه آب و فاضلاب توسط سیستم های یکپارچه امروزی حاکی از کاهش اثرات مضر برای محیط زیست، کاهش مصرف آب زیرزمینی و نیازهای انرژی زا و بازیافت ترکیبات ارزشمند به عنوان محصول فرعی است. بیوراکتور غشایی که ترکیبی از فیلتراسیون غشایی با تصفیه بیولوژیکی است، به عنوان یکی از موفق ترین سیستم های غشایی هیبریدی در فناوری تصفیه آب و فاضلاب شناخته می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع روش ها و پکیج های تصفیه آب و فاضلاب به وب سایت شرکت اوژن مراجعه فرمایید.
فناوری تصفیه آب و فاضلاب